Verscheur deze brief! Ik vertel veel te veel - Willem Frederik Hermans & Gerard Reve

Verscheur deze brief! Ik vertel veel te veel

By Willem Frederik Hermans & Gerard Reve

  • Release Date: 2010-10-01
  • Genre: Literary
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)
eBook version ☑

Audiobook version ♫

Verscheur deze brief! Ik vertel veel te veel by Willem Frederik Hermans & Gerard Reve read book description and reviews

Twee van de belangrijkste Nederlandse schrijvers van de twintigste eeuw, Willem Frederik Hermans en Gerard Reve, schreven elkaar in de jaren veertig en vijftig vele openhartige brieven. Hun correspondentie staat aanvankelijk in het teken van groeiend literair zelfvertrouwen, gevoelens van miskenning en vooral een grondige afkeer van het artistieke klimaat in het naoorlogse Nederland. De aanstormende talenten hadden grote waardering voor elkaars werk en ontwikkelden zelfs plannen voor een gezamenlijke roman. In 1959 kwam het tot een abrupte breuk. Hermans: `Hoe onbegrensd mijn medelijden ook moge wezen, mijn tijd is niet onbegrensd. Daarom is in ongenade laten vallen wel het meest geschikte middel om van het gezeur af te komen. Dit overkomt jou dus bij dezen.

Verscheur deze brief! Ik vertel veel te veel is een uniek literair document van twee schrijvers die het gezicht van de Nederlandse twintigste-eeuwse literatuur hebben bepaald. Becommentarieerd en ingeleid door Hermans-biograaf Willem Otterspeer en Reve-biograaf Nop Maas.
tags: Verscheur deze brief! Ik vertel veel te veel by Willem Frederik Hermans & Gerard Reve eBOOK; Verscheur deze brief! Ik vertel veel te veel ePUB; Verscheur deze brief! Ik vertel veel te veel book review; Verscheur deze brief! Ik vertel veel te veel book summary; book recommendations; book review blog; book summary website; Verscheur deze brief! Ik vertel veel te veel Audiobook; Willem Frederik Hermans & Gerard Reve; Literary books; books to read Verscheur deze brief! Ik vertel veel te veel.

User Comments